
مربی مهد باید چگونه باشد؟ مهارتهای ضروری وظایف و میزان حقوق
مربی مهد کودک باید چگونه باشد؟ این سوالی است که بسیاری از والدین و حتی برخی مدیران و مربیان درباره خود دارند. این مربی مهد کودک است که میتواند تاثیر زیادی روی پرورش کودک گذاشته و نقش مادر او را در خارج خانه ایفا کند. نکته قابل توجه اینجاست که مربیگری مهد کودک نیازمند مهارت و دانشی است که تنها با گذراندن بهترین دورههای آموزشی مربیگری مهد کودک به دست میآید.
از شرایط لازم برای مربی گری مهد کودک چه می دانید؟
مربی مهد کودک باید دارای مدرک تحصیلی مرتبط با آموزش کودکان، مانند مدرک رشتههای مرتبط با آموزش و تربیت مربی مهد کودک و پیش دبستانی یا مدرک مرتبط با روانشناسی کودکان باشد. همچنین باید دارای توانایی آموزش و پرورش و برقراری ارتباط موثر با کودکان و والدین را داشته باشد.
علاوه بر این، مهارتهای مدیریتی و سازماندهی برای مدیریت کلاسهای پر از انرژی و کنترل گروه کودکان نیز از مهارتهای مورد نیاز برای مربی مهد کودک است. اما تنها داشتن مدرک دانشگاهی ملاکی برای استخدام مربی مهد کودک نیست؛ علاقهمندان به این حرفه میتوانند با شرکت در کلاسهای آموزش مربیگری مهد کودک در مشهد و دریافت گواهینامه پایان دوره، در مهد کودکها مشغول به کار شوند.
مربی مهد کودک باید چه مهارتهایی داشته باشد؟
مهارتهای ضروری برای مربی مهد کودک، مهارتهای فنی و عملی و همچنین مهارتهای ارتباطی و روانشناختی است. برخی از مهارتهای مهم مربی مهد کودک را در ذیل مشاهده کنید:
- مهارتهای فنی:
مربی مهد کودک باید دارای مهارتهای فنی در زمینه آموزش و پرورش کودکان باشد. این شامل توانایی طراحی و اجرای برنامههای آموزشی، فعالیتهای هنری، بازیهای گروهی و فعالیتهای حرکتی مختلف میشود.
- مهارتهای عملی:
مهارتهایی مانند مدیریت زمان، مدیریت رفتار کودکان، مهارتهای مذاکره و حل مسئله ازجمله مواردی هستند که مربی مهد کودک بایستی به آن ها تسلط داشته باشد.
- مهارتهای ارتباطی:
توانایی برقراری ارتباط موثر با کودکان، توانایی شنیدن و درک نیازهای آنان، توانایی ارائه بازخورد و تعامل با والدین از مهمترین مواردی هستند که در موقعیت شغلی مربیگری مهدکودک از فرد انتظار میرود. چراکه او مدت زمان بیشتری را با کودک در ارتباط بوده و میبایست والدین را در جریان رفتارهای کودک قرار دهد.
- مهارتهای روانشناختی:
مربی مهد کودک باید دارای مهارتهای روانشناختی کودکان باشد. این شامل توانایی شناخت عواطف کودکان، توانایی کنترل خشم و اضطراب آنها و توانایی ایجاد اعتماد و امنیت در کودکان میشود.
- مهارتهای بهداشتی و مراقبت از کودکان:
مهارتهای اولیه در حوزه بهداشت و مراقبت از کودکان دیگر موردی است که یک مربی مهد کودک بایستی به آن توجه داشته باشد. این شامل توانایی تشخیص علائم بیماریها، توانایی اعمال اولین کمک در مواقع اضطراری و توانایی تغذیه سالم کودکان میشود.
- مهارتهای مدیریتی:
توانایی برنامهریزی و سازماندهی فعالیتهای روزانه، مدیریت منابع مالی و انسانی، و توانایی حل مسائل و مدیریت اختلافات هم از جمله الزامات مربیگری مهد کودک بوده تا به این وسیله بتواند به درستی فضای کلاس را مدیریت کند.
- مهارتهای تحلیلی و ارزیابی:
توانایی تحلیل دادهها و اطلاعات مربوط به پیشرفت کودکان، و توانایی ارزیابی برنامههای آموزشی و تربیتی به مربی کمک خواهد کرد تا برنامه ریزی و فعالیت های کلاسی را مطابق آن در نظربگیرد.
- مهارتهای خلاقیت و نوآوری:
توانایی ایجاد فعالیتهای هنری، بازیهای خلاقانه و فعالیتهای آموزشی متنوع یکی از الزاماتی محسوب میشود که برای کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است. چراکه کودکان از روند تکراری آموزش خسته شده و تمرکز کافی را نخواهند داشت.
- مهارتهای انگیزشی:
ایجاد محیطی پرانرژی و مثبت، تشویق به هدفگذاری و پیگیری اهداف، و توانایی تشویق به همکاری و همبستگی در گروه مصداق بارز همان ضرب المثل است که میگوید: چوب معلم ار بود زمزمه محبتی، جمعه به مکتب آورد طفل گریز پای را. زیرا مهارتهای انگیزشی میتواند شرایط را به گونهای فراهم کند تا کودکان با اشتیاق فراوان به سمت کودکستان روانه شده و آموزههای لازم را فرا بگیرند.
وظایف مربی مهد کودک چیست؟
به طور کلی وظایف مربی مهد کودک به شرح زیر است:
- برنامهریزی صحیح برای دروس و پروژهها
- ارائه برنامه آموزشی کامل
- تدریس آموزهها به شیوهای خلاقانه و جذاب
- آموزش مهارتهای اساسی در زمینه تحصیل و روابط اجتماعی
- استفاده از ابزارها و روشهای مختلف برای ارائه دروس
- استفاده از موسیقی، داستان، رسانه، بازیهای ساختاری، هنری، فعالیت و... به منظور ایجاد انگیزه و شناخت تواناییهای کودکان
- آموزش حروف الفبا، اعداد، مهارتهای فردی، اجتماعی و عاطفی
- ایجاد هدف برای کودکان در سطح فردی و گروهی
- مراقبت از کودکان و توجه به تغذیه، بهداشت و ایمنی آن ها
- ارتباط با والدین و ارائه گزارشی از رفتار و پیشرفت کودکان
- پشتیبانی از توسعه اجتماعی و روانی کودک
- ایجاد حس امنیت و اعتماد به نفس در کودک و حمایت عاطفی از او
- حمایت از کودکانی با نیازهای ویژه
حقوق مربی مهد کودک در سال 1403 چقدر است؟
پاسخ به این سوال که میزان حقوق مربی مهد کودک چقدر است، کمی مشکل است؛ چرا که از مبلغ پرداختی به مربیان اطلاعات دقیقی ثبت نشده. اما پر واضح است که میزان حقوق پرداختی ارتباط مستقیمی با مدرک و مهارتهای فردی خواهدداشت.
آن دسته از افرادی که دورههای فنیحرفهای مربی مهد کودک را پشت سر گذاشته و مدرک آن را دریافت کردهاند، علاوه بر اولویت استخدام در مهد کودکها، از حقوق و مزایای بیشتری نیز برخوردار خواهند شد. بطور کلی حقوق دریافتی مربی مهد کودک را بین 6 تا 10 میلیون تخمین زدهاند.
کمک مربی مهد کودک چه کارهایی باید انجام دهد؟
بدون شک تمام وظایف مربوط به اداره کلاس به عهده مربی نخواهد بود. در واقع مربی با همکاری کمک مربی مهد کودک در کلاس میتواند سازماندهی و برنامههای روزانه را انجام دهد. کمک مربی مهدکودک در انجام وظایفی مانند انجام آزمایشها، بررسی تکالیف، اجرای قوانین کلاس و خوشامد گویی با مربی همکاری دارد. ممکن است مسئولیتهایی همچون موارد زیر هم به کمک مربی محول شود:
- کارهای پشتیبانی
- سازماندهی پرونده
- کپی کردن عکسها
- تهیه و تولید موارد مورد استفاده بولتنها و نمایشهای کلاسی
- نگهداری وسایل
- توجه و پشتیبانی فنی برای کامپیوترهای کلاس درس، ضبط صوت، پروژکتور و...
البته وظایف کمک مربی مهد کودک ارتباط نزدیکی با رده سنی کودکان خواهد داشت. زیرا درصورتی که با کودکان شیرخوار و نوپا در ارتباط باشد، وظایفی مانند هدایت کودک به سرویس بهداشتی، تعویض پوشک، اجرای برنامه تغذیه و... را نیز به عهده خواهدداشت.
حقوق کمک مربی مهد کودک در سال 1403
آگهیهای استخدام را که برای بررسی وضعیت شغلی کمک مربی مهدکودک بررسی کنید، متوجه خواهید شد که در بسیاری از موارد مبلغ پرداختی به شکل مشخصی ذکر نشده است. در واقع زمانی که برای این موقعیت شغلی شروع به کار خواهید کرد، مقدار دریافتیتان مبلغی خواهد بود که با کارفرما به توافق رسیده اید. اما با این حال میتوان انتظار داشت برای آن دسته از افرادی که مدرک کمک مربی مهد کودک را از سازمان فنی و حرفهای دریافت کردهاند، مبلغ 3 تا 5 میلیون در نظر گرفته شود.
چگونه مربی مهد کودک شویم؟
آن دسته از افرادی که مربیگری مهد کودک را به عنوان شغل اصلی خود انتخاب کردهاند، فارغ از هر مدرک تحصیلی باید در دوره آموزش مربیگری مهدکودک فنی حرفهای شرکت کنند. بعد از پایان این دوره و دریافت کارت مربیگری مهدکودک به مباحث مسلط هستید. هنرجو میتواند به مهارتهای ارتباط و آموزش کودکان مسلط شده و ویژگیهای فردی و اجتماعی خود را برای کار با کودکان افزایش دهد. البته دریافت این کارت منوط به قبولی وی در آزمونهای کتبی و شفاهی آموزش مربیگری مهد کودک در مشهد خواهد بود.
دوره مربیگری مهد کودک فنی حرفه ای
اگر تمایل دارید به عنوان مربی مهد کودک وارد بازار کار شوید، شرکت در دوره مربی گری مهد کودک فنی حرفهای اولین قدمی است که باید بردارید. از مهمترین مزایای شرکت در این دوره میتوان به دریافت کارت مربی گری مهد کودک اشاره کرد که در بین سایرین برای شما اولویت استخدام در نظر گرفته خواهد شد.
برای استخدام مربی مهد کودک تنها داشتن علاقه به کودکان کافی نیست. گذراندن دوره مربیگری مهد کودک فنی حرفهای هم ضروری است. تنها در دوره جامع مربیگری مهد کودک فارسیان مشهد به طور عملی تمام مهارتهای لازم و روش تعامل و کار با کودکان را میآموزید. با شرکت در این دورهها میآموزید چطور روحیه همکاری، توسعه و رشد حرفهای را نیز در خود تقویت کنید. در پایان این دوره مدرک معتبر با اعتبار بین المللی از سازمان فنی حرفه ای دریافت می کنید.
خلاصه مطلب
در این پست از زوایای مختلف به این سوال که مربی مهد کودک باید چگونه باشد، پاسخ دادیم. از مهارتهای لازم، شرایط، میزان حقوق دریافتی مربی و کمک مربی صحبت کردیم؛ تا اگر به این شغل علاقه دارید، با شناختی کامل، حرفه خود را انتخاب کنید. ضمن اینکه به منظور دریافت حقوقی بالاتر و افزایش دانش و تجربه، ویژگی های بهترین دوره مربیگری مهد کودک فنی حرفه ای که به صورت عملی کار با کودکان را می آموزند، معرفی کردیم.
پیام بگذارید.